tisdag 23 oktober 2007

Kikki..

lyckades ta några trevliga bilder på Nurre och mig idag.. Inga ridbilder tyvärr för vi hade redan klarat av träningen men däremot några som jag tycker visar på vänskapen som växer fram här nu =)
(Klicka på bilderna för att se dem lite större)

Får jag lukta lite där på dig matte?...
Du har inget gott nånstans?...

Jag är större än dig...

Har du släppt mig nu? Klia lite till bara..
Ok.. Nu drar jag!! Det luktar hö där bortifrån..




Jag är glad att Kikkilii är här.. Känns som om jag verkligen vill ha henne nära och ha koll på henne nu.. Jag finns här 24/7 min bästa vän!! Det vet du! *styrkekramar*

måndag 22 oktober 2007

söndag 21 oktober 2007

Rapport från gödselstacken..

Vet ni hur roligt det är att ha en egen häst??
Vet ni hur ljuvligt det är när jag kommer till stallet och märker att han känner igen mig?

Det är så spännande att lära känna min nya kamrat, upptäcka hans hästpersonlighet och känna hur han litar på mig mer och mer.. En liten mysig grej är när man ska knäppa eller knäppa upp hans täcke. Han är ju väldigt stor och jag väldigt liten så jag står rak under hans huvud... Och varje gång som jag står där och fipplar med täckesspännena så ska han snusa mig i nacken, blåsa lite, nosa och gnugga mulen =) Marmors kommentar när jag berättade det var "akta så han inte biter huvudet av dig" hahaha.. Det är inget rovdjur jag har Marmor.. Det är en kelsjuk pålle! ;-)

Ridträningen går bra. Vi har ungefär samma kondition Nurre och jag så vi tar det i samklang.
4 varv runt banan idag.. ca ett halvvarv i trav med ökningar och andra halvan i skritt och så likadant de övriga varven. Vi flåsar och svettas båda två men har väldigt roligt! Nurre springer och klipper med öronen och försöker få mig att släppa efter så han får springa liiiite fortare.. Han har en ful ovana att försöka springa in i stallet varje gång som vi rider förbi där men lite skäll så skärper han till sig.. Ska höra med Mathias om vi inte kan testa honom i vagn någon gång under veckan som kommer..

I lördags skötte jag stallet själv för första gången.. Körde tre hingstar, lärde mig köra traktor??!!! körde foderrundor osv.. Tack och lov var Kikki med och hjälpte mig med mockningen.. Tur det, annars hade jag väl inte kommit hem före midnatt.. Tack Kikkilii!!!! Kan tilläggas att hon höll på att avlida av skratt när jag skulle lära mig traktorn.. Hon satt bak på lastflaket och åkte med mig och skrattade.. Vaddå? det var ju bara några få sketstopp!! ;-) Mathias var nöjd och i takt med att rutinerna sätter sig så kommer jag att klara av det snabbare och snabbare.

För första gången på väldigt länge så känner jag att jag brinner för något på riktigt igen... Så pass mycket så jag får styrka, kraft och energi till att orka med allt annat som måste orkas med.. de där sakerna som fortfarande går i vänstervarv.. Nurre är medicin! =)

Fler bilder och mer text om lördagen hittar du *här*


Ett par körbilder från lördagen..
långsamkörning med en hingst..


Undrar vad den här spaken är till...