torsdag 29 maj 2008

Sådär..

Nu har jag klarat av tre dagar på det nya jobbet..
Två veckors introduktion har jag och det behövs!
Det är verkligen mycket att ta in och lära..

En hel del sitter där ju redan då jag har jobbat inom vården i många år men jag kan lova att det är speciellt och väldigt omfattande att jobba på en akutmottagning.
Jag är bra mör i knopp och kropp när jag kommer hem men det är så intressant och roligt så jag längtar till nästa dag ändå =)

Lite speciella arbetstider med då vi jobbar alla tider på dygnet. Dagar, kvällar, nätter, helger..
Nu i helgen ska jag jobba kväll och natt. Det ska ju definitivt bli spännande.

Så, jag har mitt drömjobb, min drömman, mitt drömställe och min underbara unge.. Ibland är det bra att vara jag =)

Sen finns det fortfarande sorger, bedrövelser och sånt i mitt liv men för en liten stund så trycker jag undan dem för att få njuta lite av allt bra som händer just nu!

måndag 26 maj 2008

Min källare..

..är inget som jag går ner i utan att det är viktigt!
Det är stenkällare från 1856.. Spindlarna som bor där kan förmodligen äta människor..
Idag gaskade jag upp mig rejält här med andningsövningar samt örfilade mig själv för jag måste koppla in min trädgårdsslang..

Jag smög ner för trappan för att inte väcka de muterade mångbeningarna, gläntade på trädörren och möttes direkt av en inneboende i storlek bra mycket större än en femkrona.. Så var det kört.. Med nackhåren i fullständig resning så tjongade jag igen dörren och sprang upp för trappan med tanken.. "Jag behöver verkligen ingen vattenslang"!!

Brorsan är stöddigare än mig med muterade spindlar så han skulle göra sin broderliga plikt och koppla ihop slanggrejjerna åt mig där nere.. Fan det är väl inget med lite spindlar sa han och gick resolut ner mot källaren.. För att återvända i överljudsfart med ett illvrål!! Kom och titta här!! Fy faaaan vad otäck vrålade han.. Jag vet sa jag. Nej nej inte spindlarna skrek han, det här är värre! Jag förväntade mig att få se en råtta i storlek med en varghund så döm om min förvåning när jag på tröskeln fick se den här:

Iofs en rejäl padda.. Tröskeln är stor och det är stora makadam och inte singel som är golv där nere.. Han kan inte vara annat än stor med de festmåltiderna han har på feta spindlar där nere.. Jag är förtjust över min hyresgäst som förmodligen håller spindelantalet nere.. Min bror är tuff som en bandyboll :-)

Ps: I morgon börjar jag på det nya jobbet.. Nervöst men hur kul som helst!