fredag 9 november 2007

Mer Nurre


Hade ju Nurre hos veterinären för två veckor sen och gjorde böjprov på honom.. För de av er som inte har koll på det där med hästar så är böjprov att man böjer hästens ben maximalt i de olika lederna i en minut, sen låter man hästen springa direkt när man släpper och ser då om det finns någon hälta.

I alla fall så för två veckor sen visade Nurre hälta på tre ben och han fick cortisonsprutor i dem då..

Igår när jag red honom samma runda och han fick gå i trav bakom en annan häst så kändes det som att han var mycket fräschare i benen och han hade ett helt annat steg än innan behandlingen och det fick jag bekräftat idag =)

Veterinären var nere i stallet och böjde om honom och behandlingen har haft bra effekt! Han visar fortfarande en väldigt liten hälta på ena frambenet så han fick en spruta till där men han är mycket bättre och helt ok på de andra två som vi behandlade sist!! =) Nurre blev själv så glatt överraskad av att det inte gjorde ont idag så han slog bakut mitt i springandet till veterinärens stora nöje haha!! Jag flåsade som en blåsbälg.. Nurre har långa ben.. Jag har också långa rasben men inte lika långa som han ;-)

På söndag så ska han få träna med vagn bakom sig för första gången på jättelänge.. Går allt bra då så ska han snart vara tillbaka i full träning..

Körde en av tävlingshästarna idag i intervaller och fan vad roligt det var! Jag hade lera precis överallt efteråt men det är ta mig tusan värt det!! Det är en riktig adrenalinkick att sitta bakom en travare som tar i!!


Så här ser man ut efter att ha kört fort på välregnad bana...
notera gärna bristen av lera där skyddsglasögonen har suttit..
Fräsch och fantastisk.. =)


torsdag 8 november 2007

Flytt nyår!

De flesta som känner mig vet att jag verkligen inte alls trivs där jag bor nu..
Dels så är grannarna bedrövliga och hyresvärden likaså men också för att jag helt enkelt inte trivs med att bo inne i stan..

Ringde på ett litet hus som stod till uthyrning.. Och fick det! =)

Så här ska jag bo efter nyår!!



Mitt ute på landet men ändå bara en dryg mil in till stan.. Lada där det ska bli fyra hästboxar och en väldigt härlig och lugn miljö för mig och Niklas. Gissa om jag är nöjd =)

onsdag 7 november 2007

Med i paketet..

... Johan så finns bland annat en alldeles speciell liten dam..
Zeka heter hon och är en förtjusande trevlig hund.


Jag har med fjäsk, kel och godis sett till så att hon trivs i mitt sällskap och nu huserar hon i mitt hem om dagarna när husse jobbar.


I morse när vi hade lämnat av den lille krigaren i skolan så tog vi en runda nere på stranden..
Där struttade en farbror runt med ett tomt koppel i handen och det visade sig att hans lilla tax hade tagit bonnpermis.

Jag frågade honom om taxen är snäll mot andra hundar och efter hans försäkran om det så sa jag att Zeka och jag kan gå några rundor här och se om hon lockas fram av en annan hund.
Vi behövde inte gå så hemskt länge innan vi sprang på en liten skamsen minihund som precis som jag trodde inte kunde låta bli att kolla upp Zeka.. Farbrorn blev jätteglad och kunde knappt tacka nog.. Zeka blev lika glad av sin nyfunna vänskap och det firade hon med att rulla sig.. I en hundbajs..

Eftersom husse valde att svara på mitt klagosms med ett skratt så valde jag att putsa upp Zeka hjälpligt och spara duschandet till i kväll så Johan får äran =) Vi ska ändå ut i stallet så hon lär inte lukta mycket bättre efter det.

Idag ska jag ta tag i massa saker.. Och jag ska fixa det!

måndag 5 november 2007

:-)

Jag har fått en ny chans och jag tänker ta den..
Jag har strulat bort tillräckligt mycket i mitt liv och nu har jag satt ner foten! Nu ska jag börja om på nytt och se till att få ordning på allt!